DK Heerlen

Opgericht in 1921

In de afgelopen decennia heeft deze vereniging een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de toneelcultuur in Heerlen en omstreken. Uit deze toneelvereniging zijn later weer andere gezelschappen ontstaan. In 1921 opgericht als Stichting Tot Bevordering Der Dramatische Kunst, later omgedoopt tot De Dramatische Kunstkring en sinds 2015 dragen wij de naam DK Heerlen uit. Ieder jaar bracht de Dramatische Kunstkring allerlei genre stukken: blijspelen, drama’s, klassiekers, en zelfs een musical in de tachtiger jaren.

Enkele D.K .spelers hebben hun medewerking verleend aan producties van de Limburgse Federatie Amateurtoneel en bij de viering van Heerlen in het teken van de stad 2000. Er zijn spelers die meer dan 40 jaren verbonden zijn aan de Dramatische Kunstkring. Ook spelers van andere toneelgezelschappen hebben een gastrol bij de Dramatische Kunstkring vervuld.

Vele regisseurs en stagiaires van de Toneelacademie van Maastricht verdienden hun eerste sporen bij de D.K.

Als u als eerste op de hoogte wilt zijn van alle data en informatie van al onze nieuwe stukken die nog komen gaan? klik hier om het online formulier in te vullen en u ontvangt onze nieuwsbrief.

De Spelers

Momenteel zijn hebben zich de volgende spelende spelers zich aan de DK Heerlen verbonden:

Ligia van Leijenhorst Björn Hocks
Herman Conjaerts Arjan Suzenaar
Ariënne van Buytene Maartje Geneste
Esther Mous Penny van Aalst
Robin van Kempen Annelies van den Burg

Het Bestuur

Zoals elk goedlopende vereniging zijn wij ook in het bezit van een zeer enthousiast bestuur. Zij zorgen er voor dat achter de schermen alles gesmeerd loopt

Ons bestuur bestaat momenteel uit de volgende personen:

Ligia van Leijenhorst Voorzitter
Arjan Suzenaar en Maartje Geneste Public Relations
Björn Hocks Penningmeester